Grįžti 2019.10.28

Lietuviai „International Young Chefs Challenge“ Kinijoje iškovojo komandinį sidabrą

Spalio 24 – 26 d. tarptautiniame jaunųjų šefų čempionate „International Young Chefs Challenge“, Kinijoje, Džedziango provincijos Ningbo mieste, Lietuvos jaunieji meistrai Erikas Janerikas ir Rokas Ragauskas iškovojo sidabro medalius komandinėje „Two to Tango Teams“ – šaltas jūros gėrybių užkandis bei pagrindinis patiekalas iš antienos! Šiai rungčiai Erikas ir Rokas pasirinko gaminti antieną su lazdyno riešutų-šviežių žolelių pabarstuku, marinuotu, įdarytu svogūnu ir pastarnokų-topinambų kremu su lazdyno riešutais, virtiniu su baravyku, pastarnoko fondantu, pagardintą vyšnių ir konjako dekonstruota žele.

Užkandžiui lietuviai gamino šukučių ceviche, teriyaki marinuotą tuną su peletrūnų puta ir agurkų granita.

Individualioje rungtyje „NingBo Seafood“ Erikas Janerikas laimėjo bronzos medalį. Lietuviai varžėsi su jaunaisiais meistrais iki 25 metų amžiaus iš daugiau nei 20 skirtingų pasaulio šalių. Ne mažiau jauniesiems šefams svarbu tai, jog vykdami į Kiniją jie atstovauja Lietuvai bei turi galimybę ją garsinti per maistą, gastronomiją, kulinarijos tradicijas.

Varžyboms ruoštis Kinijoje padėjo „WorldChefs“ asocijuoti šefai, tarptautinių konkursų dalyviai ir prizininkai – Lietuvos vyriausių virėjų ir konditerių asociacijos prezidentas Jaroslavas Orševski bei jos Tarybos narys, virtuvės meistras Tomas Rimydis.

Informacija: Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija